De Ovale vorm.

De gepattenteerde ovale vorm van de Primo Oval series geeft meer mogelijkheden, gebruiksgemak, meer ruimte in één en dezelfde grill dan een ronde grill. Primo Grill is de enige met een Ovale keramische barecue.

Meer Smaak.

Bereid vlees, Vis, kip, groente, Brood, pizza of wat dan ook in de Primo Grill en je zult versteld staan vaan de smaak. De Kamadostyle bereiding zorgt ervoor dat elk product veel sappiger en smaakvoller uit de Primo Grill komt.

Meer werkruimte.

Door zijn ovale vorm heeft de Primo Ovaal serie meer werkruimte dan ronde barbecue grills. Langere stukken vlees of spiesen kunnen hierdoor moeite loos op de grill geplaatst worden. Maar ook een hele zalm zijde kan er moeiteloos op met daarom heen nog genoeg ruimte voor ander zaken zoals groente en krieltjes.

Deelbare roosters.

Deelbare roostersDoor de Ovale vorm heeft de Primo Ovaal de ruimte voor twee D-vormige roosters. Hierdoor kan er in de Primo Grill met verschillende hoogte gewerkt worden. Deze verschillende hoogte werken ook door met de optionele verhogingsroosters. In totaal kan er dus op vier verschillend hoogte tegelijkertijd gegrilld worden.

Direct grillen, indirect grillen of beide tegelijk.

De Primo Oval kan het allemaal. Je kunt de hele Primo gebruiken om direct te grillen, of helemaal indirect. Maar de Primo Ovaal kan ook twee zones aan die zowel direct als indirect kunnen grillen.

Van alle keramische barbecues, die beschikbaar zijn, is de Primo Ovaal de enige die dit kan! Deze optie geeft zoveel meer gebruik gemak. Voorbeeld: in een ronde keramische barbecue, kun je een kippenpoot aanzetten boven direct vuur, om te voorkomen dat deze verbrand en van binnen nog niet gaar is moet dit doorgaren boven indirecte warmte.  Hiervoor moet een ronde keramische barbecue grill omgebouwd worden door er een "plate setter" of een "reflector steen" in te plaatsen. Dit geeft warmte verlies en een hoop gedoe. Als deze dan omgebouwd is en  de “plate setter” ligt erin en de kip er weer op het rooster kun je voorlopig niet direct grillen. Dus alle saté hamburgers steaks moeten wachten totdat de kip klaar is. Dan moet eerst de grill weer omgebouwd worden, op temperatuur laten komen en dan kan de saté erop. En dan wil de volgende een kipje. En daar ga je weer.. In de Primo Ovaal hoeft dat niet! Je hebt een directe en een indirecte zone waardoor je gewoon de hamburgers, saté kunt grillen terwijl je kip ligt te garen in de indirecte zone. We kunnen de vuurhaard scheiden meet een vuurhaardscheider. 2 zones, 1 Keramisch barbecue grill. De Primo Ovaal is de enige onder de keramische barbecue die dit kan.

De Primo Grill brandt lang.

De Primo Grill is energie zuinig. Met een halve bak houtskool, gebruik hiervoor de vuurhaardscheider, kun je al 8 uur grillen! Als je low and slow aan het koken gaat kun je grill gemakkelijk 24 uur laten branden zonder deze bij te vullen. Keramiek is warmte vast en heeft daardoor maar weinig energie nodig om heeft te blijven. Bij gewone stalen barbecues gaat 80% / 90% van de warmte (energie) verloren aan de buiten lucht.

De Primo Grill heeft een constante Temperatuur.

Doordat keramiek erg goed isoleert is de Primo Grill heel goed af te stellen op een gewenste temperatuur. Door middel van de luchtstroom te regelen kun je meer of minder zuurstof toelaten in de Primo grill waardoor er een meer of mindere verbranding zou ontstaan. Grote verbranding hogere temperatuur, lage verbranding lagere temperatuur.

Weer en wind bestendig.

Keramiek is weer en wind bestendig. Dat is handig in ons klimaat. Of het nu regent of sneeuwt, het vriest dat het kraakt of het is zonnig en 30 graden het maakt niet uit de Primo grill kan het aan. Maar als ik nu in de winter bij -18 de Primo grill aansteekt, barst deze dan niet? Nee! Omdat de houtskool in de Primo Grill aangestoken wordt, gaat de temperatuur van de Grill geleidelijk omhoog en zo wordt de keramiek overal geleidelijk warm.

Snel gebruiksklaar.

De Primo Grill is snel gebruiksklaar. De houtskool wordt in de Primo Grill aangestoken met een, bij voorbaat een goed en milieu vriendelijk, aanmaakblokje. Zodra dit blokje is uitgebrand (+/- 6 min) dan heeft de houtskool genoeg vuur om zelfstandig door te branden. Als u nu e deksel van de Primo Sluit zal de temperatuur gaan stijgen naar zon 70 graden. Dit is aan genoeg om bijvoorbeeld een zalmzijde te gaan bereiden. Na ongeveer 15 minuten zal de grill op 200 graden zijn. Dit is de gemiddelde temperatuur om normaal te gaan grillen.

Hoge Luchtvochtigheid.

Door de keramiek heeft de Primo Grill een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor droogt je product niet uit tijdens het bereiden en zult je keer op keer een mooi sappig en gaar stukje vlees, vis of mooie groente hebben. Ter vergelijking stalen BBQ's absorberen vochtigheid vanuit de lucht en het product en dat verdwijnt door condensatie (tegen het deksel ) waardoor uw product altijd minder sappig zal zijn.

Geen invloeden van buiten af.

Keramiek heeft als mooie eigenschap dat het goed warmte vast is. Dit wil zeggen dat een flinke regenbui of harde wind geen invloed hebben op de temperatuur van de Primo Grill. Hierdoor blijft de ingestelde temperatuur constant.

Gemakkelijk schoon te maken.

De Primo Grill is heel gemakkelijk schoon te maken. De roosters zijn geëmailleerd. Hierdoor plakt er weinig aan het grill rooster. Deze roosters zijn daardoor heel makkelijk schoon te maken. Gebruik hiervoor een koper of messing borstel. Gebruik NOOIT een STAALBORSTEL. hierdoor beschadig je de roosters en gaat het onderhoudsvrije email beschadigd. De as kan heel gemakkelijk met een as-pook onderuit de Primo Grill verwijderd worden.

Meer Grill ruimte.

Door het toevoegen van een opzet (verhoging) rooster kun je meer grill ruimte creëren. Zo kan je nog meer tegelijk klaarmaken in je Primo Grill.

"Veilig"

De Primo Grill wordt niet zo heet aan de buitenkant als een stalen barbecue. Natuurlijk wordt een primo ook warm en je zult als je hem aanraakt voelen dat hij heet is maar je verbrand je niet meteen zoals dat gebeurd bij een stalen barbecue. Het voelt net zo als dat je in de winter met steen koude handen een hete centrale verwarming vastpakt. Je voelt dat het behoorlijk heet is en haalt je hanen er vanaf zonder dat je je direct verbrandt zoals bij een stalen barbecue.

Rust.

Bij het gebruik van een Primo Grill krijg je rust tijdens de barbecue. Je hoeft niet constant te draaien en te keren. In een Primo Grill wordt alles gelijkmatig verwarmd waardoor je het rustig kan laten liggen in de indirecte zone.

 

Garantie

Op alle Keramische delen van de Primo Grill zit 20 jaar garantie.

 

Koop nu een Primo Grill Oval en geniet vanaf dag 1 van de superieure kook eigenschappen van dit schitterende product.

 

Direkt bestellen kan in de webshop of bel: 0646204171  /  0655886129.

Emailen kan ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.